Wappen Schlossruine Hertefeld

Sedan 700 år bor familjen Hertefeld på detta pittoreska riddarslott. Slottet byggdes sedan om i Barockstil och ligger nu längs den lilla floden Niers.

Läget kan beskrivas med att slottet ligger mellan Köln och Amsterdam i den lilla staden Weeze (i Niederrhein). Under slottets historia har det genomått en hel del ombyggnationer och totalförstördes nästan av retirerande tyska trupper 1945. 1995 inventerades och säkrades ruinerna och det mödosamma arbetet påbörjades för att åtminstone göra en del beboligt igen.

Övernatta i slottsruinen: Idag kan man övernatta i det stora tornet, den pittoreska vaktstugan och den 300 åriga gamla personallängan, alla med en special personlig atmosfär. Varje suit har sin egen charm: I den gustavianska tornsuiten kan ni leva furstlig som greve och grevinna innanför slottsmurarna. Tsarrummet använder det angränsande valvet som salong och i Vaktstugan kan man ta ett behagligt bad med utsikt över slottsparken.

Frukost serveras i Kaminsalen med sina korsvalv. Vid fint väder naturligtvis utomhus i parken eller i ruinen.

En generös slottspark ger en passande inramning åt detta kulturminnesmärke. Den blir en utmärkt plats för alla sorters evenemnag som till exempel konferanser, konserter, bröllop och vigslar. Naturligtvis tjänar den även utmärkt som film eller teaterkuliss.

Utflykter: I denna centrala del av Europa finns många spännande saker att uppleva. Niederrhein är ett av hjärtländerna i den tyska kulturhisorien och passar utmärkt till att utforskas med häst, cykel eller varför inte med kanot?

Även större städer som Bruxelles, Brügge, Amsterdam, Maastricht, Düsseldorf eller Köln går utan problem att besöka under en dagsutflykt.

Golf: I närheten av Hertefeld finns inte mindre än 13 golfbanor, varav fem i Holland. De allra närmaste heter Geldern, Moyland und Kalkar. Wie hjälper gärna till med information men be er ha överinseende med värdparets begränsade golfkunnande.

Hertefeld ligger vid floden Weeze i landskapet Niederrhein. En halvtimmes bilresa från Düsseldorf international airport och endast 5 km från Ryanairflugplatsen “Niederrhein“.

Vi ser fram emot ert besök och hoppas att även ni ska trollbindas av atmosfären på Slott Hertefeld!

Värdparet bistår gärna efter bäste förmåga er på ert modersmål, men då detta inte alltid räcker till, ber vi er följa länken nedan om ni vill ha mer information.

(Övriga frågor på svenska kan skickas till: Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein!, Stockholm)

Anreisedatum
Abreisedatum