Wappen Schlossruine Hertefeld

Sinds meer dan 800 jaar bewonen de afstammelingen van de familie von Hertefeld hun schilderachtige riddergoed en latere barokkasteel aan het riviertje de Niers. Het kasteel ligt in Weeze in de Duitse regio "Niederrhein", enkele kilometers over de noord-Limburgse grens. In zijn afwisselende geschiedenis werd het veelvuldig verbouwd, in 1945 door oorlogshandelingen verwoest, in 1995 als ruïne geconsolideerd en vanaf 2004 gedeeltelijk wederopgebouwd.

Overnachten in de Kasteelruïne: Heden ten dage kunt u in een zeer persoonlijke sfeer in de wederopgebouwde kasteeltoren, de dromerige wachthuizen en in het 300 jaar oude koetshuis overnachten. Ieder van deze originele logies is bijzonder: in de Zweedse Torensuite leeft u als vorst en vorstin binnen echte ruïnemuren, de Tsarenkamer heeft het ernaast liggende gewelf als salon en vanuit een ouderwetse badkuip in de romantische Wachthuizen heeft u een prachtig uitzicht op het kasteelpark. Ontbijten is mogelijk in de zaal met open haard, in het kruisgewelf of bij goed weer natuurlijk in het park of in de ruïne zelf.

Een royaal kasteelpark omringt het aansprekende monumentale geheel. Hierdoor wordt een mooi kader geboden voor alle feestelijkheden, evenementen, vergaderingen, concerten, bruiloften en huwelijkssluitingen. Natuurlijk leent de omgeving zich ook als sfeervolle theater- en filmcoulisse.

Te beleven is er in deze omgeving meer dan u mischien denkt. Kijkt u gerust om u heen. De "Niederrhein" is een van de oudste cultuurlandschappen van Duitsland en kan goed per fiets, te paard of in een kano ontdekt worden.

Grote en kleinere steden als Brussel en Brugge, Amsterdam en Maastricht of Düsseldorf en Keulen zijn moeiteloos als daguitstap te bereiken.

Golfen in de nabije omgeving van Hertefeld behoort ook tot de mogelijkheden. Binnen een afstand van 40 km vindt u 13 banen, waarvan vijf in Nederland. De dichtstbijzijnde golfbanen liggen in Geldern, Moyland en Kalkar. Wij geven u daartoe graag nadere informatie maar verzoeken de beperkte golf kennis van de gastheer niet te zeer op de proef te stellen.

Hertefeld ligt in Weeze in de regio "Niederrhein", slechts op een half uur rijden van het vliegveld Düsseldorf-International en 5 km van het “Ryanair”-vliegveld „Niederrhein“.

Wij verheugen ons op uw bezoek en hopen dat u wordt gegrepen door de stimulerende sfeer van deze buitengewone plek!

De kasteelheer en kasteelvrouwe zullen hun uiterste best doen om u in uw eigen taal te ontvangen. Tot hen spijt gaat het op deze website alleen nog maar verder in

Anreisedatum
Abreisedatum